Rólunk

Az Antall József Tudásközpont a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködésben, alapítványi formában jött létre. Megalapítását Dr. Antall Józsefné 2009 tavaszán Brüsszelben, az Európai Parlament Antall-épületszárnyának avatásán jelentette be. Az alapítvány névadója Dr. Antall József (1932–1993), Magyarország rendszerváltoztatás utáni első szabadon választott miniszterelnöke (1990 és 1993).

A Tudásközpont pártoktól, ideológiáktól és aktuálpolitikától független szervezet, amely elsődleges céljának tekinti az antalli hagyomány és szellemiség ápolását.

Fő tevékenységünk olyan programok megvalósítása, melyek az egyetemi elméleti oktatáson túl széleskörű ismereteket biztosítanak a fiatal értelmiség számára konferenciák, előadássorozatok, képzések és kerekasztal-beszélgetések formájában. A Tudásközpont profilját meghatározza továbbá a politika- és társadalomtudományi kutatási tevékenység, illetve a könyvkiadás.

A Tudásközpont kiemelten fontos célja a tehetségkutatás és -gondozás. A tudományos munka az alap- és mesterképzésben résztvevő egyetemi hallgatókra, valamint doktoranduszokra épül. A gyakornoki program révén sok lelkes hallgató segíti az alapítvány munkáját, és vesz részt a programok szervezésében. Itt lehetőségük van szakmai fejlődésre, hazai és nemzetközi szakemberekkel való találkozásra, különböző tudományterületek alapos megismerésére, valamint elsajátíthatják a rendezvények megvalósításával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat is.

Az AJTK folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait, valamint együttműködési lehetőségeket keres hasonló profilú hazai és külföldi intézetekkel.

Amennyiben további részletekre kíváncsi, ajánljuk figyelmébe az Antall József Tudásközpont kiadványát, melyet ide kattintva tekinthet meg!